Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #601
   Lucas Helsen
   Moderator

   Nieuwsbrief, 1 juni 2020

   Beste longfysiotherapeuten van FYNE, CFN EN COPD netwerk Nijmegen.

   Wederom een update vanuit onze samenwerking. Vanaf nu zullen wij deze hier op het forum plaatsen, in plaats van rondmailen.
   Wil je op de hoogte blijven? Zorg dan dus dat je regelmatig het forum bezoekt!

   Dan de bijzonderheden van deze week:
   1. Het heeft even geduurd maar er is eindelijk meer duidelijkheid over de te gebruiken diagnosecode, namelijk 9363. Bij behandeling na ziekenhuisopname komen de eerste 20 behandelingen uit de AV of voor eigen rekening. Vervolgens worden deze vergoedt vanuit de basisverzekering (CSI 008 en vervolgens CSI001).
   Dit is helaas niet het geval voor patiënten die niet opgenomen zijn geweest. Vergoeding vindt dan plaats vanuit de AV (CSI009).

   2. Onder het kopje ‘Artikelen’ zijn ook eerder doorgestuurde documenten te vinden voor oa contact met huisarts en andere zorgaanbieders.

   3. Collega Dimitri Eimers (Fyne) is druk bezig geweest met het schrijven van een zorgplan. Wij vinden het zorgelijk dat ieder EPD zijn eigen zorgplan aan het ontwikkelen is, waarbij niet altijd een koppeling aanwezig is met hetgeen wat in het standpunt van het KNGF staat.
   Wij hebben contact met de verschillende EPD’s en zijn aan het kijken of en welke sturing wij hierin kunnen geven. Op een later moment zullen we jullie nog verder informeren over onze visie op klinimetrie en behandeling, houdt hiervoor het forum in de gaten!

   4. Op dit moment is het nog stil op het forum. Schroom niet om je ervaringen te delen, vraagstukken bij collega’s neer te leggen etc. Juist door hier met elkaar in gesprek te gaan over deze nieuwe patiëntenpopulatie, kunnen we er samen voor zorgen dat we een zo optimaal mogelijke behandeling voor onze patiënten neerzetten.

   5. De overkoepelende huisartsenorganisaties CIHN en SYNTHEIN zijn geïnformeerd per brief (deze is terug te vinden op het forum). Inhoud van deze brief wordt doorgezet naar alle aangesloten huisartsen.

   6. Achter de schermen wordt er gewerkt aan een informatieve webinar in samenwerking met Mariska Klaassen van Dekkerswald. Datum volgt nog.

   Tot zover.
   Namens de stuurgroep.

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.