-
AuteurBerichten
-
-
18 juli 2020 om 14:25 #638
Fysiotherapie Cuijk Centrum
DeelnemerNieuwsbrief, 17 juli 2020
Beste longfysiotherapeuten van FYNE, CFN EN COPD netwerk Nijmegen.
Hierbij de nieuwsbrief van ons gezamenlijk initiatief omtrent de begeleiding van de (ex-) COVID-19 patiënten.
Gisteren is er belangrijk nieuws gekomen omtrent de vergoeding van paramedische herstelzorg in de eerste lijn bij post CIVID-19 patiënten. De zorg wordt vanaf vandaag vergoed uit de basisverzekering wel zijn er een aantal belangrijke punten waar men aan moet voldoen. Even de belangrijkste regels en voorwaarden op een rijtje:• Verwijzing van de huisarts/ specialist, start behandeling binnen 1 maand. De huisarts geeft aan welke zorg er nodig is uiteraard kunnen wij dat io met de huisarts doen zoals wij al in ons netwerk hebben afgesproken.
• Na 3 maanden moet er een onderlinge afstemming plaats vinden en een rapportage naar de huisarts worden gestuurd, de huisarts is hoofdbehandelaar.
• Duur van de zorg is in principe een half jaar (met uitzondering kan er verlenging plaatsvinden dit MOET door de specialist gebeuren.)
• Maximaal 50 zittingen fysiotherapie, 8 uur ergo en 7 uur diëtetiek, logopedie is ook in het stuk opgenomen daar staan nog verder geen maximaal aantal uren voor. Dit is inclusief de MDO momenten
• Fysiotherapeutische zorg moet geleverd worden volgens het standpunt KNGF.
• Het belangrijkste is dat de patiënt consensus verklaring moet geven dat hij/zij gegevens beschikbaar stelt voor onderzoek. Dit moet worden vastgelegd in het EPD.Mocht iemand dus niet mee willen doen aan het ter beschikkingsstellen van de gegevens voor onderzoek dan wordt de zorg dus NIET vergoed. Ook niet uit andere regelingen.
Er komt een specifieke codering voor deze aanvraag. Herkenbaarheid duurt even daarom is het advies om de declaraties vast te houden (dit zal waarschijnlijk ongeveer 2 maanden in beslag nemen om dit geheel in te regelen daarna pas declareren.) Dus nog NIET declareren!
In principe geldt deze regeling tot het einde van 2020 maar de verwachting is dat deze mogelijk verlengd gaat worden over 2021 omdat er naar verwachting niet al eind 2020 een nieuwe stand van wetenschap en praktijk zal zijn.
Belangrijk is dat de huisarts ook niet positief geteste patiënten kan insturen. Er moet dan op de verwijzing staan doorgemaakte COVID of waarschijnlijk doorgemaakte COVID.
De zorg die al gedeclareerd is kan niet worden terug gehaald wel kunnen de mensen instromen die al onder behandeling zijn. Mits zij mee willen doen aan het onderzoek dat is een harde voorwaarde.Tot zover.
Namens de stuurgroep.
-
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.